Уейн Хаулет е единственият австралиец, клекнал с повече от 400 кг в еднопластова екипировка!

Малко преди участието си на турнира CAPO ANZAC International, който  се състоя в град Окланд, Нова Зеландия през този уикенд, Уейн Хаулет имаше здравословни проблеми и теглото му беше спаднало до необичайните за него 120 кг. Въпреки това, макар и невъзстановил се напълно, той спечели състезанието, като завърши с общ резултат от 970 кг @ 124 кг, с което му донесе двата най-високи за Австралия общи резултати в еднослойна екипировка за всички времена!

Това включва и 400 кг клек, който е най-големият за историята на Нова Зеландия.

Честно казано, аз се състезавах на около 70% от силата и здравето си, тъй че се чувствам истински щастлив от този резултат. Аз съм единственият австралиец, който е записвал клек с 400 кг и повече в две различни теглови категории.

Купи SBD

В началото на този месец, две седмици преди Шампионата CAPO Tasmanian Уейн клекна на тренировка със 400 кг х 2 екипировъчно при 125 кг лично тегло. Това беше особено важно за него, защото дотогава тежестта от 400 кг беше голяма бариера за него от гледна точка на психиката паради факта, че последният опит с такава гира е довело до скъсване на двата квадрицепса.

Олтайм – рекордът на Уейн Хаулет за Австралия е 420 кг, а на това видео той кляка с 410 кг @ 123 кг с еднопластово трико преди 2 седмици:

 

коментирай

Please enter your comment!
Please enter your name here