Димо Бенев, Ивета Костадинова, Сашо Николов

Всички, които ни познават, знаят за необикновения проект, който реализирахме на 18.06.2016 г.
За незапознатите, ще разкажа малко по-подробно 🙂

Целта на начинанието беше да се докаже, че при наличието на желание, воля, мотивация и добра методика, може един и същ човек да регистрира състезателни резултати почти едновременно – в два коренно различни спорта. В случая хората бяхме аз, Димо Бенев и Ивета Костадинова, а спортовете – вдигане от лег (републиканско първенство) и ултрамаратон (100 километровата Обиколка на Витоша).

Купи SBD

Интересното беше, че и в подготовката бяхме само двамата, като и в тренировките разчитахме основно един на друг.
Програмата на състезанията съвпадна и двете прояви се проведоха на 18 юни. Републиканското първенство по вдигане от лег беше в Хасково в през деня. Там представянето ми може да се окачестви като провал, защото опитвайки да гоня медалите, поради ред причини не успях да регистрирам сполучлив опит на началната си тежест от 202.5 кг. (в кат. до 93 кг.).

Ивето, обаче изми срама и спечели републикански титли в кат. до 72 кг. в двете надпревари – със и без екипировка!

Отбора на Джони Спорт
Сплотена дружина планина повдига!

Състезанието се проточи до вечерта, така че време за почивка нямаше и стартирахме Обиколката малко след като се прибрахме в София.

Въпреки насъбраната психическа и физическа умора, както и недоспиването стиснахме зъби и дадохме всичко от себе си, за да завършим. Изминахме огромната дистанция за 17 ч. и 9 минути!

Изключително горд съм от това, което направихме в този дълъг ден 🙂. И двамата определено надскочихме възможностите си, доказвайки, че лимити всъщност няма, а понякога просто е достатъчно човек силно да иска нещо …Благодаря на Ивето, че ми се върза на акъла изобщо да опитаме 🙂.

Благодаря й и затова, че бе изключително силна опора в най-трудните моменти. На всеки пожелавам да има в живота си Приятел, на когото да може толкова силно да разчита 🙂 ! Благодаря и на всички Приятели, които ни помогнаха в реализирането на този проект по всякакъв начин !

п.с. Специални благодарности на Иван Стаматов, без когото нищо от тези неща, не би било възможно ! 🙂 Голям си , Брат !

коментирай

Please enter your comment!
Please enter your name here