Българският отбор в Беюш, Румъния - март

Нашите трибойци развяха трибагреника ни в Румъния!

На 29 март в Беюш, Румъния са проведе международен турнир по силов трибой и вдигане от лег. Участваха състезатели от Румъния, Словакия, Унгария, Сърбия, Молдова и България.

Участниците бяха над 50, от които и трима български спортисти – Димо Бенев, Евлоги Георгиев и двамата само на лежанка, както и Ивайло Димов – силов трибой!

Купи SBD

Състезанието се проведе в местната спортна зала. Като цяло организацията не беше на високо ниво, но това не попречи на състезателите да покажат своите възможности!

Този ден бе повече от успешен за нашите състезатели и тримата от спортен клуб “Джони спорт”! В трибоя, Ивайло Димов успя да се наложи в категория до 105 кг, с общ резултат от 635 кг, въпреки опитите на сръбския състезател да го измести от първото място. Димов вдигаше уверено и със самочувствие, без излишно натоварване и без специална екипировка, пазейки силите си за Джони спорт 5.

На лежанката, Димо Бенев в лежерно темпо успя да повдигне 215 кг. достатъчни му за първото място в категория до 105 кг!

В категория до 120 кг, настоящият вице-европейски шампион Евлоги Георгиев не остави никакви шансове на конкурентите си с четири успешни опита – 282,5 кг, 292,5 кг, 302,5 кг и 307, 5 кг, обирайки овациите на всички присъстващи!

Абслолютен шампион в трибоя стана световният и европейски шампион за ветерани Сорин Казаку от Румъния, а абсолютен шампион във вдигането от лег стана нащият Евлоги Георгиев!

Като цяло състезанието предизвика доста положителни емоции, а с представянето си нашите състезатели получиха покани за участие на още няколко турнира в чужбина. Така, че….успешна подготовка на всички!

 

коментирай

Please enter your comment!
Please enter your name here