След като Брандон Лили постна старото видео на Михаил Кокляев, мнозина изказаха мнение, че Миша е един от най-великите силови атлети за момента.

Източник Интернет


Купи SBD

 

Ако използваме стандартите на пауърлифтинга, вдигане на тежести и стронгмен, кой е най-добрият?

Тримата най-добри, ония, които според мен изпъкват най-много са Михаил Кокляев, Марк Хенри и Джон Коул. За съжаление, Бил Казмайер не се състезава за вдигане на тежести на високо ниво, в противен случай той би бил безспорният фаворит. Интересното е, че единият от първите трима е най-добрият пауърлифтър, другият – най-добрият при вдигане на тежести и третият – най-добрият стронгмен. Това е тяхната статистика, вие момчета, решавате.

Джон Коул се състезава в три различни теглови категории в пауърлифтинга, най-добрите му общи резултати съответно са: в категория 140 кг – 1072 кг (все още Рекорд за всички времена); в категория 125 кг – 1024 кг; в категория 110 кг – 968 кг. Най-добритят му общ резултат при вдигане на тежести е 350 кг. Веднъж се е състезавал за WSM (Най-силнен Мъж в Света) и е заел шестото място. Джон се е състезавал в началото на 70-те; вдигал е raw, без екипировка.

Jon Cole

Марк Хенри е откачалка, с тегло над 180 кг. най-добрият му общ резултат в пауърлифтинга е 1060 кг; най-добрият му общ резултат на щанги е 400 кг. Той печели турнира Arnold Strongman, считан за Супер-купата на Стронгмен през 2002, с първото си явяване.

Михаил Кокляев е в по-неизгодна позиция, сравнявайки общия му резултат от 1007,5 кг в пауърлифтинга при лично тегло 160 кг, което е много трудно да се каже. Той е с една глава и едни гърди пред горните двама с общия си резултат за вдигане на тежести от 450 кг. Най-доброто му постижение на Arnold Strongman е второто място и трети на WSM.

Тези момчета са спечелили толкова много състезания и нямам намерение да ги изброявам всичките. Мисля, че Коул ги превъзхожда в пауърлифтинга; ясно, че Кокляев е най-добър при щангите и само Хенри е печелил Arnold или WSM. Коул досега е най-лекият, докато Хенри досега е най-тежкият. Коул имаше най-големия записван някога общ резултат за Супермен от 1972 до 1996, когато Хенри успя да го счупи. Коул е със 1072+350 = 1422 кг; Хенри е със 1060+400 = 1460 кг; Кокляев е със 1007.5+450 = 1457.5 кг.

Очакваме с нетърпение вашето мнение.

2 КОМЕНТАРИ

коментирай

Please enter your comment!
Please enter your name here