Какви са предимствата на екипировката за трибой?

Днес ще обърнем внимание на е от основните инструменти за върхови постижения в арсенала на всеки про – трибоец.

Тениската за бенч преса

Едно от основните и предназначения е надеждната защита на раменния пояс на спортиста от възможни счупвания, навяхвания и изкълчвания.

Супер Катана
Супер Катана
Купи SBD

С развитието на пауърлифтинга и с постепенното увеличаване на максималните тежести, производителите на подобна екипировка се намират в голяма конкуренция един срещу друг и в момента на пазара се продават много различни бенч прес тениски, които са с различни качества и свойства.

[box]Например, колкото по-дебел е материалът, от който е изработена тениската, толкова по-добре, по правило, ще поддържа мускулите на спортиста в определената позиция.[/box]

Следващата характерна особеност на тениската за бенч преса е специфичната кройка със стегнати изнесени напред ръкави и деколте. Направена е така, щото атлетите да могат безопасно да работят с големи тежести, но поради тази си особеност тениската практически не може да бъде облечена самостоятелно, без помощ от партньори. Ако ви се удаде да го направите сам, това означава, че по-скоро тениската не е вашия размер.

[box type=”note” border=”full”]Смята се, че е най-добре всеки спортист да има минимум две бенч прес тениски. Едната, по-свободна и по-тънка за тренировки, другата, по-дебела и 1-2 номера по-малка – за състезание. Това понякога е доста неудобно, но повярвайте, резултатът си струва.[/box]

Обикновено започват да обличат тениска на тренировките, когато до състезанието остават броени дни. Така пауърлифтъра привиква към състезателната тениска. Разбира се, както и при другите екипировки, с бенч прес тениската трябва да експериментирате, докато изберете идеалния за вас вариант. Различни могат да бъдат производителите, дебелината на материала, а също плътността, якостта на шевовете и т.н. Само с пробване може да определите най-добрата за себе си.

Тъй като бенч прес тениските определено дават предимства на спортистите, изпълняващи вдигане от лег, тъй като оказват изтласкващ ефект при вдигане на щангата и ефект на съпротивление при спускането й, на състезания спортистите се разделят на две категории – на такива, използващи тениска за бенч преса и на такива, които излизат без нея.

Много опитни инструктори и треньори препоръчват на спортистите, планиращи да се явят на състезанието с бенч прес тениска, да тренират в дните преди състезанието само с тениската. Първо, техниката на изпълнение с тениска и без нея се различава много и второ, организмът не е в състояние непрекъснато да е в пикова форма, докато тениската позволява работа с по-големи тежести.

Разгледайте  моделите предлагани от Лифтинг ЛАРДЖ  България ТУК.

Супер Катана АС 

1 коментар

Коментирай