3 дни остават до състезанието в Тампере

3 дни остават до състезанието в Тампере

Световният Шампионат по Пауърлифтинг и Вдигане от Лег GPA, 5-8 декември 2013, Финландия

След няколко дни финландският град Тампере ще бъде домакин на Световния шампионат по пауърлифтинг, вдигане от лег и мъртва тяга на федерацията GPA (Глобален Алианс по Пауърлифтинг).

На шампионата ще участват повече от сто трибойци от Русия, Украйна, Европа, САЩ и Камерун. Русия ще бъде представена от пауърлифтъри като Михаил Тукмаков (категория до 82,5 кг), Николай Иов (категория до 125 кг), Андрей Маланичев (категория до 140 кг), Олга Михайлова и др. За съжаления няма да видим българско участие.

I'm happy to announce that Andrey Malanichev will be competing at GPA World Championships in Finland in December this year!!!
Андрей Маланичев навива бинтове на Уейн Хоулет (Wayne Howlett от CAPO Австралия)
Снимка фейсбук.
Купи SBD

На подиума, след 3-годишно прекъсване, ще се върне Сергей Мозер – най-силният пауърлифтър на Германия за всички времена. В категория до 110 кг азербайджанецът Захир Худояров ще се опита да си върне титлата за най-силен след реванша на американеца Дан Грийн, който отговори на рекордния тотал от 1000 кг на Худояров с общ резултат от 1002,5 кг на местния турнир Pro Raw Five. Тези общи резултати са рекордни за трибоя за всички времена за категория до 110 кг без екипировка.

Много интересно ще е в категория до 140 кг. Андрей Маланичев има всички шансове да подобри най-стария световен рекорд, записан още през далечната 1972г. За 40 години все още никой не е успял да събере в трибоя общо 1072,5 кг и да повтори резултата на Джон Коул. С нетърпение очакваме да видим дали Маланичев ще успее да го направи!

Изявите на спортисти от слънчевия Камерун ще внесат малко екзотика на шампионата. Пауърлифтингът в тази страна е все още много млад спорт и засега с него се занимават едва 200-300 спортисти (от 22 млн. население).

Захир Худояров лично тренира момчетата от Камерун, като в това видео ще видим как Уилфред Кебенге (Wilfred Kebenghe) кляка със 310кг в Турку, Финландия под напътствията на Захир.

Всички номинации за шампионата може да видите на http://www.gpafinland.com/archives/2029/gpa-2013-worl..

5 КОМЕНТАРИ

коментирай

Please enter your comment!
Please enter your name here