Стоян Тодорчев

Най- силният българин Стоян Тодорчев се класира трети в мегатурнира „Стронгмен Шампионската лига“, който се провежда днес в рамките на фитнесизложението FIBO в Кьолн.

ФИБО-2016. Лигата на Шампионите

Купи SBD

Стоян Тодорчев постави нов световен рекорд и подобри с невероятните 30 процента стария рекорд на австриецът Мартин Вилдауер в дисциплината “Капанът”, в която състезателите трябва да пренесат на възможно най-голямо разстояние тежест от 350 килограма. В продължение на няколко години австриецът и неговите 60 метра бяха непробиваеми. Тодорчев обаче е пробягал с тежестите цели 80 метра!

 

“Ще направя всичко по силите си да спечеля. Благодаря на Огнян Кръстев – организатор на стронгмен турнира в България и шеф на фондация “Славна България”, благодарение на когото провеждам изключително професионална подготовка”

заяви спортистът за TNS.bg 

Рекорда на Стоян 350 кг за 80 метра!

На първо място е Кристоф Раджиковски, а на второ Матиас Белшак. Тодорчев стигна до третото място, въпреки че все още не се е възстановил от травмата, която претърпя в Анталия през ноември.

ФИБО-2016. Лигата на Шампионите

Титаните, които днес вдигнаха градусът на напрежението в Кьолн, през юли ще си дадат среща в Пловдив, за кръга от Стронгмен Шампионската лига”, който ще се проведе под тепетата. Организатор е Огнян Кръстев – председател на фондация “Славна България”. Миналогодишният Стронгмен, бе едно от най- големите спортни събития в града и събра над 5 000 души публика.

източник trafficnews.bg

коментирай

Please enter your comment!
Please enter your name here