Русия не спира да ни изумява по отношение на спорта и здравословният начин на живот с всяка изминала година. По-конкретно Москва, а в частност – самият Кирил Саричев е главният виновник за нещото наречено “Sarychev Power Expo” да се случи
в края на месец април (29-30, 2018), както и е на път да се превърне в ежегоден спортен фестивал.

Купи SBD

По модел на едно от най-грандиозните експота “SN PRO”, което бързо се превърна в най-уважаваното фитнес мероприятие, Кирил хвърля ръкавица на фитнес индустрията и решава да въплъти идеите си в реалност. А какво по-хубаво от малко здравословна конкуренция.

Нека започнем с това, че Кирил Саричев е един от най-силните атлети в света в дисциплината – избутване от лег с феноменалните 335 кг! (безекипировъчно).

Tова може да се каже, че е гръбнакът на Кирил – спорта. Отчасти вроден феномен, отчасти издялкал почти до съвършенство тренировъчните принципи и техники в трибоя, които са го отвели до такива висоти и водят много други негови близки и познати. Твърдо решен обаче да не се изчерпва само с това и дотук, скромният гигант от провинцията има големи планове. Желанието му да запознае света със спорта и да го направи масово достояние е негова мисия. Ако върнем лентата назад в юношеските години на Кирил, ще разберем мотивите му. Самият той е споделял неколкократно в стари интервюта, че често бил разочарован от начина по който се отнасяли към него като към спортист. Не, не мислете, че някой се е държал непристойно, просто самият той оставал недооценен известно време. Организацията била слаба, никой не го чакал след победа на летището и пр. Въпреки медалите, липсвала му подкрепата. Той тръпнел за нещо по-голямо. Така през 2015 г. се създала световната федерацията за безекипировъчен пауърлифтинг – WRPF. Една голяма общност, която да насърчава и подпомага младите и талантливи атлети. Синоним на огромно семейство.
И ето 3 г. по-късно на път е да се състои един мултитурнир, който отразява характера на неговият създател – сила, мъжественост и сплотеност. Достъпност за всеки.

Ето и част от нещата, които предстоят:
– Европейско първенство по пауърлифтинг с над 19 страни участници
– игра в която участниците ще трябва да избутат от специална платформа от лег тунингована Лада ревизирана от самият К. Саричев
– турнир – кастинг по бодибилдинг и фитнес “Теперы ты в теме”
– състезание по надяждане с бургери
– strip dance
– polo dance
– street workout
– състезание по военна и физическа подготовка
– силов екстрийм
– лекции, семинари, срещи с атлети и много други

Безусловно гръбнакът на събитието ще бъде Европейското първенство по пауърлифтинг. Това, което е още по-интересно е, че федерацията дава възможност на всеки един, който до сега не е участвал към WRPF/WEPF/СПР, да се запише за безплатно първо участие. До момента има над 900 заявки.

При интерес и за повече информация: http://wrpf.pro/dokumenty/polozheniya/

Ето и малко числа покрай събитието:

Линк: http://sarychev-expo.ru

Събитието е уникална възможност за всеки, който желае: да пробва своите сили, да излезне на сцена на световно ниво, да почерпи от енергията на едни от най-силните атлети, да придобие нови знания и да присвои официално звание (от 1-ви разряд до Eлит). Нивото е без значение, всеки е добре дошъл!

Аз лично смятам, че този турнир ще бъде по-силово издържан, което е плюс и липсва при по-комерсиалните експота. Едно голяма “УРА!” за това, което правят Кирил и всички с цел популяризиране на спорта.

коментирай

Please enter your comment!
Please enter your name here