Лупас Пауър

Преди няколко дни ви споменах за групата от български състезатели, която се заформя за европейското първенство по трибой във версия WPC (11-17 юни) в азербайджанската столица Баку. Днес ви представям още една сериозна група, която ще представи България на 29 Март в Беюш, Румъния, където ще се проведе Паyърлифтинг и Бенчпрес шампионат по правилата на IPF.

Състезателите, потвърдили участие до този момент са четирима. Това са многократният републикански шампион, европейски по трибой за младежи и европейски по лег за мъже Евлоги Георгиев, републиканският шампион по вдигане от лег в категория до 125 кг и основна движеща сила на Турнира за любители Джони Спорт Храм на Силата – Димо Бенев и Ивайло Димов от София, който има в актива си три втори места от турнира за любители Джони Спорт – Храм на Силата, Шампион на купа Диамант в Нова Загора и миналата година стана 3ти на тягата на купа България.

POWER CUPA BEIUS

POWER CUPA BEIUS

Купи SBD

Турнирът в Беюш ще се окаже доста интересно събитие, участие са заявили състезатели от Италия, Сърбия, Словакия, Унгария, Румъния и разбира се България. Ще участва и Сорин Казаку, който е световен шампион по трибой за ветерани в категория до 120 кг.

Попитах Евлоги с какви нагласи и цели тръгва към Румъния?

Единствено за приятно прекарване и разбира се да се върна в клуба 300!

Потърсих и Димо за коментар и той ми сподели:

Засега съм с доста добра нагласа за това състезание, макар и неподготвен. Аз не съм много във форма като за състезание, но пък нищо не пречи да направя малко състезателен туризъм.

Важно е участието, нали?

 Да, то аз винаги така съм ги възприемал нещата. Разбира се, най-приятно е, когато си подготвен. Ама пък съм имал и много случаи, когато съм го правил просто ей-така … за емоция и се е получавало дори много по-добре. А съм бил и в другата крайност – много подготвен и натрениран, но пък без желание и хъс за борба и се получава някакво протоколно участие, пък било то и с добро класиране.

Нека взимат пример младите, че понякога дори само участието може да ти донесе повече радост и приятни емоции от най-якото постижение или класиране. И не винаги е задължително да си супер подготвен, за да се пуснеш, по-важно е да го правиш с удоволствие.

Ще следим с интерес и този турнир с Българско участие и пожелаваме достойно представяне в Румъния. Организаторите се надяват


Категории и правила на IPF, без допинг контрол. Такса за участие 10 евро. Спането за българските състезатели е безплатно и е уредено от организаторите.

Ако имаш желание да участваш пиши в коментарите или ми пусни имейл за допълнителна информация.

Cupa Power Beius

Тед Костов

коментирай

Please enter your comment!
Please enter your name here