Абсолютен шампион на турнира

 Стремете се към разнообразие на упражненията

В подкрепа на Българският Силов Спорт

При трениращите бодибилдинг съществува едно негласно правило, което е добре да знаете и вие – “всичко работи, но нищо не работи качественно”. Може перфектно да сте планирали и преценили тренировъчният си план, да сте разчели пълноценно възстановяване, но след няколко месеца еднообразно натоварване, ще дойде и вашият застой. Тогава ще си зададете върпоса, нали всичко което трябва направих, изпълних, но защо тъпча на едно място, дори се връщам назад? За това е необходимо, да сменяйте периодично начините на натоварване, които плозвате, като ги редувате с активни почивки, когато усетите, че сте много натоварени. Правилният начин да вървите само напред е да не давате на вашето тялото ритъм, към който да се свиква.

Купи SBD

Избягвайте аеробиката

Тук трябва да се подходи обективно – в силовите спортове, не съществува аеробно натоварване. Не мислимо е, спортист тренира лека атлетика, да издържи два рунда на  ринга. Спринтовете и бягането на дълги разстояния, могат да ви носят удоволствие, но не и голяма полза. За това избягвайте аеробните натоварвания – можете да планирате свободното си време по-оптимално.

Разпъване

Стречинг

Няма спортист, който да не знае ползата от разпъването, тя е обвързана с техниката и увеличаване ъгъла на движенията. Когато се каже „разпъване”, някой разбират това, като изпълнение на шпагати, прескачане на коза или упражнения за тазобедрените стави. Основно значение има също и разпъването на мускулите на трупа и ръцете, катоабсолютният ефект ще почувствате бързо. Неутралното разпъване между упражненията във фитнес-залата, ще ороси кръвоснабдяването на натоварвания мускул, откъдето, следва възстановяване и последващата акомодация. На практика, това е точно към което се стремим.

Коментирай