Стронгменът Младен Ганчев

 

Почина Младен Ганчев – един от най-силните мъже на България

Отиде си един голям мъж. За него няма много писано, но той беше един от най-силните мъже на България. 

Купи SBD

Младен Ганчев участва успешно във всички кръгове на държавните първенства по силов многобой, организирани от българската федерация на силовите атлети „Айрън мен”.

През ноември 2012г. той се състезава на международния турнир по стронгмен в София – Grant’s Highland Games Bulgaria 2012. Шотландските игри, организирани от Българска федерация на силовите атлети – Айрън Мен, се състои за първи път на Балканския полуостров и е спечелено от Слави Славов, а Младен Ганчев се нарежда на шестото място.

Ето какво споделя с мъка големият наш атлет и приятел на Младен – Слави Славов на стената си във фейсбук:

С Младен се запознах на стронгмен състезание. Направи ми впечатление, усмихнат, веднага готов да ми помогне щом чу, че ми е първо състезание. След състезанието ми каза: ”малко съм изморен, защото цяла нощ пренасях бетон….”

Отиде си без да разберем, внезапно и макар да участваше във всички състезания и да са го давали многократно по телевизиите никой не го отрази…
не се бой Батко Младене, мъртъв е само този, който е забравен, а ти не си!!!

Той беше, човек, когото не съм чул да каже лоша дума, да се оплаче…

не ял , не спал беше готов винаги за състезания и да вдига щанги …. да помогне.

Един от хората, в които нямаше злоба, по детски добър радваше се на успехите на другите, повече от на своите собствени, замислете се колко е рядко това качество в днешно време…..

Благодаря ти, че ме подкрепи, че вярваше в мен. Дано да си на едно по-добро място. Тази снимка ще ти хареса, знам, тягата ти е любимото движение.

Поклон пред светлата му памет!Младен Ганчев

1 коментар

Коментирай