Matt Kroc

Редуване на натоварванията – лява – дясна страна

Методът е простичък, само трябва при упражненията, да натоварвате и двете си страни – лява и дясна, като ги редувате, вместо да ги тренирате съвкупно. Ако искате да натоварите раменните преси с дъмбели, тогава редувайте с лява и дясна ръка или завършете серията с лява ръка и започвайте новата с дясна. Този начин на тренировка не може да се прилага при всички упражнения.

Купи SBD

Други упражнения с който може да продължите са изтласкване от легнало положение с дъмбели, флайс, напади, гребане и др. Натоварването в силовите спортове, трябва да е равномерно, за да се получи желания ефект.

Не пропускайте да усъвършенствате антагонистите

Някой спортисти от силовите спортове, обръщат повече внимание по време на тренировка, само на буталните мускулни групи – гърди, рамене, трицепс, квадрипепс, а  на така наречените антагонисти – гръб, бицепс, задна част на бедрата, не отеделят нужното време.

Естествено, че това не е  правилно, за доброто укрепване, по-добрата стабилност и координация е необходимо да се комбинират и съчетават упражненията.  Като се има пред вид, че разгъвачите на бедрото са в пъти по-силни от сгъвачите, то ако са нетренирани се стига до нежелана травма.

Съчетаване на тренировките

Предимно желаната комбинативност, може да се постигне по следните начни: в натоварването на цялото тяло, като цяло, без да игнорирате мускуните групи и съчетаване на всички необходими упражнения.

На практика в залите се набляга, повече на тренирането за гърди и бицепси, това би било подходящо, ако се подготвяте за менекен но не и за тренировки по силови спортове. На всички е ясно, че при състезание участва цялото тяло, така, че непростимо е да има пропуски. За това и необходимостта от съчетаване на тренировките е много важна.

Продължава утре.

Коментирай