Добри Делев

Mozolani 2014

MOZOLANI CLASSIC 2014

MOZOLANI PRO CLASSIC 2014

Ко-промотърите Andrej Mozolani и Igor Kopcek бяха домакини на първото професионално за Словакия мега събитие на IFBB състезатели от дивизии 212 Showdown и Figure, тъй като страната стана най-новият член, присъединил се към списъка на Професионалната Лига на IFBB. Победителите от всяка дивизия се квалифицират за 2014 IFBB Olympia 212 Showdown и Figure Olympia.

Mozolani, Европейски и IFBB Световен шампион, е един от най-успешните културисти в Словакия и собственик на световно известните фитнес зали в най-големите градове на Словакия. MOZOLANI CLASSIC, състезание по бодибилдинг и фитнес за любители, е огромен успех за страната с многобройна публика и медийно представяне. Характеризира се с участието на световни величия в областта на културизма, като двукратният Мр. Олимпия Фил Хийт и на настоящият шампион на Olympia 212 Showdown Флекс Люис, както и на двукратният шампион на Arnold Classic Кай Грийн.  

Купи SBD

След три изключително успешни турнира на Mozolani Classic, организаторите решиха да вдигнат по-високо летвата и да направят невиждано досега шоу. Първо се проведе международен турнир, а впоследствие любителският словашки елит се състезаваше в своите категории по време на двудневното състезание Mozolani Weekend на 3-ти и 4-ти май 2014г. Мястото на събитието беше DOXXbet Arena в град Жилина, Словакия.

Категориите бяха следните:

Mozolani Classic M-SR – бодибилдинг мъже и класически бодибилдинг

Състезание за купата – бикини фитнес жени

Mozolani Pro Classic Pro Bodybuilding 96 кг (212 lbs) Pro Figure Pro Bikini

Раздадоха се награди от $21,500, за категория Професионалисти $15,500 и за категория Аматьори $6,000.

 

България бе представена от Добри Делев, който се класира на 11 позиция, ето видео от позинга му.

This slideshow requires JavaScript.

 

мозолани 212

 


История на състезанието

MOZOLANI CLASSIC 1 На 9-ти май 2009 в конферентната зала на Holiday Inn в град Жилина се провеждат състезания по бодибилдинг – мъже, класически бодибилдинг – мъже и бодифитнес – жени. Стефан Хавлик става абсолютен победител, а почетен гост на събитието е професионалистът Кай Грийн (Kai Greene). MOZOLANI CLASSIC 2 Събитието се състои на 20-ти октомври 2012г. в Жилина. Провеждат се състезания по бодибилдинг – мъже, класически бодибилдинг – мъже и бикини фитнес – жени. MOZOLANI CLASSIC 3 През първия ден, на 27-ми април 2013г. се провеждат състезания по бодибилдинг – мъже, класически бодибилдинг – мъже и бодифитнес – жени. През втория ден от турнира се провеждат състезания по фитнес и бодифитнес – жени и фитнес за деца. ВИП гости са професионалните шампиони Фил Хийт (Мр. Олимпия) и Флекс Люис (Мр. Олимпия 212).

Коментирай