Kevin LevroneПредставяме ви едно доста любопитно четиво, публикувано на сайта http://nattyornot.com за значимостта на обкръжението на силовите атлети, хората, които ги подкрепят в ежедневието им и трудностите, които се налага да понасят.


Какво може да очакваш, ако гаджето ти е професионален културист?

Културистите често изтъкват всеотдайността, мотивацията, постоянството и страстта като ключови елементи за успешна кариера в бодибилдинга. Онова, което много често пропускат от картинката е значението на обкръжаващата ги среда. Хората, които те подкрепят и оценяват онова, което правиш може да ти помогне много в преследването на целта да станеш следващият герой в прашки.

Купи SBD

Трудно е да смогнеш на един културист. Те живеят като бебетата – ядат на всеки няколко часа и спят повече от котките. Много състезатели разчитат на съпругите/гаджетата си за грижата за тяхното хранене. Не е необичайно за съпруга на бодибилдър да готви повече, отколкото една майка готви за децата си. Овесени каши, яйца, риба… културистът трябва да бъде нахранен и мускулите му да бъдат снабдявани с протеини, нали?

Макар всичко това да изглежда доста трудно, има още един аспект, който променя играта, свързан с приема на химикали при редовните професионални културисти.  Хапчетата, приемани от бодибилдърите засягат много начина на живот. Макар че, като цяло, тъй нареченият “roid rage” е силно преувеличен от мейнстрийм медиите, стероидите могат да повлияят на настроението ти значително. Поради страничните ефекти на хапчетата и тежките ограничителни диети, много културисти просто си губят ума преди състезание.


бел.ред. “roid rage”  е термин, с който се характеризират хора, които действат по много агресивен или враждебен начин след прием на големи дози, обикновено регулярно, на анаболни стероиди. Доста често наричат тези хора с прякора  roids. Когато хората използват анаболни стероиди, опасна практика по много причини, те доставят допълнителни нива на тестостерон в телата си. Този хормон първоначално може да има положителен ефект върху психиката, който по-късно  да се превърне в отрицателен. Продължителната употреба на стероиди може да доведе до много голяма промяна в настроението и поведението. Хората могат да станат по-агресивни и по-враждебни, или да проявят симптоми на различни психични заболявания.


 На всичкото отгоре, хапчетата струват много пари – особено качествените и хормонът на растежа.

Как да обясниш на жена си, че ти трябват около 10,000 щ. долара на месец за следващия ти пред-състезателен цикъл?

Нещо интересно за отбелязване е, че много културисти на практика не разчитат на жените или приятелките си за инжектирането на стероиди в глутеусите си. Както често се случва, мнозина дори не информират близките си, че употребяват анаболни стероиди. Бодибилдърите често се срамуват да признаят на някого, че разчитат до такава степен на анаболите.

Отиваш твърде далеч: Хората са способни да правят откачени неща за любимите си

Greg-Kovacs-bodybuilder-biceps

Грег Ковач е един от най-големите бодибилдъри и това понякога създава проблеми

В миналото, известният културист Насър Ел Сонбати (Nasser El Sonbaty) даде интервю, в което разкри, че съпругата на един друг бодибилдър, Грег Ковач (Grec Kovacs) е бършела задника на мъжа си, защото той бил твърде масивен и не можел да си го стигне сам. Подобно поведение се наблюдава и сред пауърлифтърите в свръх тежка категория, които често имат дори по-масивен диаметър от културистите. Има съпруги на пауърлифтъри, които също бършат задниците на мъжете си/гаджетата си.

Така че, поуката е следната: Ако трябва да живееш с културист или пауърлифтър, първо се увери, че се състезава в по-ниска категория, ако не искаш да бършеш задници на възрастни мъже!

Какъв тип жени харесват културистите?

bodybuilding-wives

Културистите привличат най-различен тип жени. Обаче, в по-голямата си част, съпругите на културисти често са пряко ангажирани с бодибилдинг или други състезания за красота. Много от тях търсят истински защитник в тяхно лице. За тях тези огромни мъже с мускули изглеждат като защитен щит срещу света. Това разкрива несигурност и нуждата от физически и емоционален настойник.

Истината е, че повечето жени споделят подобна представа за това, как трябва да изглежда мъжът до тях. Някои наблягат повече на парите, други на външния вид, а някои и на двете. Най-важното, обаче, си остава сигурността и подкрепата. Мускулите може да се считат като символ за тях двете. В действителност, обаче, културистите са нуждаещи се като малки деца.

Скъпи, ще имаме ли деца?

female elephantДруг основен фактор във всеки брак/връзка са децата. Професионалните културисти обикновено имат затруднения с това да имат деца поради големия прием на стимуланти. Макар да няма съмнение, че може да си на тонове анаболни стероиди и все пак да можеш да имаш деца, има много случаи, когато репродуктивните функции изчезватпоради злоупотребата с анаболи. В действителност, ти няма как да знаеш коя карта ще изтеглиш. Има хора като Рони Колман (Ronnie Coleman), които може да бъдат бащи на два баскетболни отбора, но има и такива, които не могат да имат деца в резултат от приема на анаболи. Това е важен фактор, който трябва да отчита всяка съпруга на културист.

Кога ще се любиш с мен, скъпи? Ще можеш ли да го вдигнеш?

bodybuilding sex

Бодибилдърите са известни с любовния си живот. От една страна те са секс машини, благодарение на допълнителния тестостерон, а от друга, на следващия ден те не могат да стигнат G-точката, тъй като краката им са твърде големи и вдигането става все по-трудно и по-трудно заради анаболните коктейли, включително с Deca и Trenbolone. От казаното дотук не следва, че анаболните стероиди технически ще те направят импотентен, но със сигурност ще имат отрицателен ефект.

Ето защо много културисти често остават на тестостерон, независимо какво употребяват за стимуланти, за да намалят негативните ефекти от другите вещества в микса. Технически, хората с висок тестостерон не би трябвало да имат проблеми с “вдигането”.

Въпреки това, когато културистите напълно изключат всичко, те минават през много труден период, защото естественото им производство на тестостерон просто е спряло. Това е тъй наречения PCS (след циклов синдром), който може да се счита за равнозначен на предменструалния синдром при жените. Усещането е доста неприятно.

В заключение

Да си съпруга/приятелка на бодибилдър не е лесно. Трудно е и трябва да се справяш ежедневно с поведението на съпруга си, който се държи като примадона. Да готвиш, да разпределяш стероиди, да бръснеш гърба му, да му бършеш задника (понякога), всичко това може да се счита като неприятно робско задължение. Естествено, не всички културисти са такива, но повечета са наистина много нуждаещи се от помощ и се държат като големи бебета, които се страхуват да не изгубят играчката си/мускулите си. Посочените по-горе характеристики се отнасят, обаче, за големите професионални културисти. Щангистите любители също имат сходни черти, но не чак толкова изявени.

И ако трябва да обобщим с едно изречение:

Пригответе се, момичета! Културистите са нуждаещи се хора!

коментирай

Please enter your comment!
Please enter your name here