Team Lilliebridge

Търсиш мотивация? Ето ти една огромна порция, доставена от семейство Лилиебридж!

Купи SBD

 

“Journey To CAPO” Част I

 

Първа част на видеото “Пътят до Capo” – Връзките, които ни крепят

[quote]Не мога да изразя с думи въздействието, което Ърни Лилиебридж Старши остави върху мен. Това видео е картина на неговото семейство. На срещата  Super Training Gym Backyard 2012, Ерик Лилиебридж и аз трябваше да се състезаваме за най-големия общ резултат, а през целия ден Ърни Лилиебридж Старши ми даваше съвети и ме окуражаваше.

Когато стигнахме до тягата, станах много нервен и много се вълнувах. Никога не бях дърпал 800 паунда в живота си, а ми трябваха 804, за да стигна общ резултат от 1000 kgs/2204 паунда. Ърни дойде при мен и никога няма да забравя думите, които ми каза ” Трябва да дръпнеш тая гира, днес е твоят ден; всичко, което си правил досега е заради тоя миг. Не се съмнявай, защото вече си го заслужил. Вярвай в себе си.”

Не знам как да обясня напълно какво означаваше това за мен. Никога баща ми не беше присъствал на мое състезание и когато Ърни почна да ми говори така, като че ли за миг влезе в тази роля. Ако някога загубиш вярата, че има велики хора в този спорт, просто се сети за Ърни Старши, Ърни Лилиебридж Младши и Ерик, майка им, Кайла Карпентър, просто речникът ми е твърде беден да изразя възхищението си от това семейство.

И тъй като става дума за трибоя, надявам се и вие, момчета да видите доброто в тях…[/quote]

Брандон Лили

Ърни Лилиебридж Старши обяснява, че винаги е искал да бъде голям и силен, затова още от дете започва с тренировките. Постепенно това става стил на живота му.  Той споделя:

[quote]Когато започнах с тренировките бях едва на 14. Следващата година се роди Ърни Младши и трябваше да избирам кой път да поема – да се превърна в боклук като всички и да зарежа семейството или да стана отговорен човек и да се грижи за тях. 

Отдадох се на семейството, но когато имаш страст към нещо се увличаш и независимо какво ти струва това, го правиш и развиваш. Отхвърляш маловажните неща и продължаваш напред. Не можеш да спреш или да се върнеш назад. Ако си навлязъл във водовъртежа, продължаваш напред със всички възможни средства, жертваш много неща за да удовлетвориш страстта си.

Никога не съм притискал децата си за нещо, не съм ги карал да правят неща които не харесват, подкрепях ги във всичко – било за спорт, било за учение или нещо друго, което ги увлича. Винаги съм бил и баща и треньор, но сега, когато вече порастнаха, ги чувствам по-скоро като партньори. Аз съм най-щастливият човек на света – и двамата ми сина са стойностни личности, женени са, имат деца и прекарваме много време заедно на тренировки. Имаме едни и същи интереси, подкрепяме се, посочваме си грешките, съветваме се един друг. Пазим си гърбовете.

И двамата ми сина имат големи познания в нашия спорт и са много добри; млади са на години, но с израстнало съзнание на състезатели и имат голям опит. Те са винаги подготвени и ходим на много състезания на различни федерации. Винаги им казвам: поздравления сине, ти знаеш че си готов, ти си винаги готов. Тук няма гаранции, всеки път може да се случи нещо, но сме много щастливи когато успяваме.[/quote]

Ърни Франц, основател на Frantz Powerlifting и треньор, е дълбоко впечатлен от връзката между членовете на семейството. Бащата и синовете са много близки и работят винаги заедно. Едно от техните отличителни качества е, че са много отзивчиви и готови да помогнат на всеки.

Ърни Лилиебридж Младши признава успехите на брат си Ерик и споделя:

[quote]Брат ми определено е най-добрият. Наистина не зная някой в категория 125 кг да има по-добро постижение на клек от неговото.  Той има голям шанс да победи.[/quote]

Ерик е на 18 години, когато се ражда дъщеричката му, много бързо пораства  и неусетно става възрастен човек. Когато започва да тренира за първи път, го прави самостоятелно вкъщи, където са си направили домашен фитнес в мазето. Целта му тогава е да стане по-едър и по-силен. Вдига щанги, но след месец тренировки вижда, че резултатът е нищожен и тогава започва да тренира с баща си и брат си. Всъщност те го въвеждат в пауърлифтинга. Старае се да следва постиженията на брат си Ърни.

[quote]Всичко което знаем, сме научили от татко. Всичко – за тренировките, храненето и т.н. Когато имам лош ден, той ме успокоява и ми казва, че има и следващ ден и тогава всичко ще се оправи. Ако не бяха баща ми и брат ми да ме натискат, днес нямаше да съм това, което съм. С подкрепата на роднините си съм много сигурен в себе си, защото те ме познават от дете със всичките ми недостатъци и добри страни.

За мен е чест и привилегия да представлявам Animal. Там има много силни атлети и да съм част от голямото семейство е нещо невероятно.[/quote]

Ерик тренира за състезанието CAPO и всяка седмица става все по-добър.

Очакваме следващата част от видеото “Journey To CAPO”!

2 КОМЕНТАРИ

Коментирай