Jesse Norris

Джеси Норис с Тяга от 363 кг в Категория 90 кг на Шампионата на САЩ по Пауърлифтинг 2013!

Джеси Норис шокира пауърлифтинг-гилдията на състезанието “Animal Cage” в началото на 2013г. с общия си резултат от 839 кг raw в категория 90 кг. Той записа няколко световни рекорда – най-големия клек без бинтове с 317,5 кг, на тяга с 340 кг и най-висок общ резултат за тази категория. При това, той е само на 19 години и отбеляза тези рекорди в условията на възможно най-стриктно прилаганите правила, тези на федерацията USAPL.

Ето видео от състезанието:

Купи SBD

Мотивиран е за този спорт, защото иска винаги да изглежда добре и да бъде силен. Дори след като постигне поставената цел, той се стреми към още по-голяма. Тренировките са неговия живот и той не мисли да спира докато не стане най-добрия. Джеси е убеден, че този спорт е чудесен отдушник за стреса и другите ежедневни неприятности и това го кара да го обича още повече.

Мнозина са на мнение, че Джеси Норис притежава потенциала да стане следващия Ед Коен, смятан за може би най-добрият пауърлифтър в историята.

Още в началото на годината си е поставил цел да постигне на тяга без екипировка 352 – 363 кг. И наистина, на Държавния шампионат по паурлифтинг на САЩ за 2013 той успя и дръпна 363 кг RAW в категория 90 кг!

Вижте видеото:

Това е над четири пъти собственото му тегло! И кой казва, че трибойците не изглеждат добре?

 

Коментирай