Въпреки, че личното тегло на J-HO е само 112 кг, той се състезава в категория до 125 кг и избута на лежанката 305 кг (672.4 паунда), заличавайки предишния рекорд от 303.5 кг, поставен през 2011г. от руснака Владимир Кравцов.Джереми Хунстра постави нов световен рекорд за всички времена с 305 кг (672.4 паунда) @ 112 кг!

Джереми Хунстра (Jeremy Hoornstra) е познат сред спортните среди като световен рекордьор в пауърлифтинга… награден с тази титла два пъти!

Втората си световна титла той получи на Националното първенство по пауърлифтинг на Америка безекепировъчно, на 12 април 2014. Въпреки, че личното тегло на J-HO е само 112 кг, той се състезава в категория до 125 кг и избута на лежанката 305 кг (672.4 паунда), заличавайки предишния рекорд от 303.5 кг, поставен през 2011г. от руснака Владимир Кравцов.

Купи SBD

Имаше и опит с 318 кг (701 паунда), но за съжаление неуспешен.

Според статистиката, Джереми Хунстра е най-лекият мъж в историята, избутал 305 кг (672 паунда).

Това съвсем не е предела на моите възможности. Най-големият резултат на вдигане от лег е 328.5 кг (724 паунда) и аз работя, за да го постигна. Искам да избутам най-тежката гира, която някога е вдигана.

В залата, Хунстра е вдигал над 317.5 кг (700 паунда), включително 324.5 кг (715 паунда) на лежанка.

Първият си световен рекорд той поставя през 2012г., когато избутва 300 кг (661 паунда) в категория до 110 кг – един значим резултат, който все още впечатлява. С него той подобрява рекорда на Майк Макдоналд, запазен ненадминат повече от 30 години.Джереми Хунстра с 300 кг от лег

Силовият трибой за Хунстра е нещо, от което се е интересувал през по-голямата част от живота си. Той е трето поколение пожарникари в рода си и започва да тренира пауърлифтинг още съвсем млад, когато придружава баща си на работа.

Продължава с тренировките в гимназията, а след това и в университета. Състезава се като професионалист, което, както сам казва “помага да си плаща сметките”.

Уединението в спорта е това, което го привлича и поддържа интереса му през годините. Харесва му как това му помага да е винаги във форма за работата му като пожарникар, която изисква физическа издържливост. Освен това му харесва, че той – и единствено той – е отговорен за успеха си в спорта. Няма кого другиго да обвинява. Всичко зависи единствено от теб колко упорито ще тренираш. А постиженията му амбицират любителите да станат фенове на този спорт.

За мен, Джереми Хунстра е най-добрият легаджия, който се е раждал някога!

написа във Facebook страницата си Крис Папийон

 

Самият Хунстра се надява да няма контузии и да може да упражнява този спорт още дълги години, защото той е все още само на 33 години, а според него пауърлифтърите достигат разцвета на силите си в първите години след 40-те.

Искам да забия рекорд, който никога да не бъде надминат!

Много смела и амбициозна мечта, нали?

коментирай

Please enter your comment!
Please enter your name here