Mark Bell

В това видео елитните професионални атлети Марк Бел и Брандон Лили обясняват душевността на пауърлифтърите и каква е тяхната мотивация да се занимават с този спорт.

Купи SBD

Елитните атлети не са в този спорт заради здравето. Естествено, те не си търсят травми, но считат че е нормално да се сблъскат с такива проблеми понякога. Всеки човек преживява болки и състояния на физически и душевни травми през жизнения си път, но те трябва да се игнорират и всеки да следва пътя на сърцето си. Вместо да се самосъжалява и да се предава на болката и неуспеха, нека преследва целите си и да върви по собствен път. Когато си поставяш високи цели може никога да не ги достигнеш, но това е душевната игра – стремежът към голямото. Да изградиш своята душевност е трудно – може днес да не си в добра форма, но с работа и постоянство ще стигнеш набелязаните цели. Има и малодушни хора, доволни от постигнатото, които не се стремят към повече и си остават посредствени. Но ние не сме от тях, нали?

Например Брандон Лили – ето ви пример за подражание!

Brandon Lilly

Или Марк Бел – той е световен и шампион на Америка по професионален пауърлифтинг. Най-добрите му постижения са 465 кг на клек, 377 кг на бенч преса и 327 кг на тяга.

През 2009 е изобретил тренировачна екипировка за бенч, изработена от специална еластична материя, наречена Слинг Шот (The Sling Shot). Това е поддържащ и предпазващ горната част на тялото ластичен ръкав, който дава възможност за вдигане на около 10% повече тежест при вдигане от лег и при това предотвратява болката, съпътстваща бенча. Намалява напрежението в раменете, лактите и гърдите.

Марк Бел се стреми да развива себе си и да помага за развитието и на другите около него. Неговият начин на мислене е простичък: “Ако не ставаш по-добре, значи се влошаваш. Никога не стоиш неподвижно. Винаги помни, че силата е ключов елемент от живота. Когато изчезне силата ти, умираш!”

 

Коментирай