Шампионът на Русия в категория над 120кг и притежател на най-големия рекорд при клек в историята на Международната Федерация по Пауърлифтинг (460 кг) Дмитри Иванов ще пропусне състезанията за  Купата на Русия поради травма, съобщи на 03.02.2012г. Пауърлифтинг Уоч.

След втори опит при клек на 440 кг, Дмитри веднага добавя на лоста още 30кг. И така, на лоста стават 470 кг. Кляка спокойно и изведнъж чува как нещо изхрущява. Две секунди по-късно той осъзнава, че лежи на земята по корем, не може да се движи и ушите му пищят. Пристига линейка, но се оказва, че човек с тегло 191кг е твърде тежък за медицинските лица. Седем души го примъкват на пейката. После той тръгва полека надолу по стълбите, но кракът му се изкривява и той се плъзва надолу. Не си спомня как е откаран в болницата. Там му съобщават, че има наранени квадрицепси, три от сухожилията му са скъсани напълно, а четвъртото частично и е изгубил около 300 г кръв.

Операцията е извършена успешно в град Чебоксари, Русия.

Купи SBD

Три седмици след операцията Дмитри Иванов дава интервю за Пауърлифтинг Уоч и в него разказва, че болките в първите дни след излизане от упойката са били непоносими. Сега, макар и с патерици започва да се движи. Той се надява лечението да върви добре и след това в рамките на два месеца  да възстанови тренировките и да участва на състезанието за Купата на Русия, което е през месец август тази година. Амбицията, естествено е негово хоби, но лекарите знаят най-добре.

Бъдещето ще покаже!

коментирай

Please enter your comment!
Please enter your name here