Благотворителен Турнир Да помогнем на Николетка

Благотворителен силов турнир Да помогнем на Николета – Искам да Ви запозная с основната причина да организираме този турнир. За съжаление тя е неприятна, но мисля, че ако обединим сили, можем много да помогнем за разрешаването на проблема!

Става дума за дъщеричката на нашия приятел и железен Брат – Николай Гатев – Николета. Подробности за заболяването съм споделил малко по надолу в този пост.

Дисциплините в турнира ще са:

Купи SBD

– Безекипировъчно вдигане от лег за мъже в три категории – до 85, до 103 и над 103 кг.
– Безекипировъчно вдигане от лег за жени – една отворена категория по Уилкс
– Безекипировъчно вдигане от лег- юноши (до 18 години) – една отворена категория по Уилкс
– Екипировъчно вдигане от лег (мъже) – отворена категория по Уилкс
– Състезание по мъртва тяга (безекипировъчно) – мъже – в една отворена категория по Уилкс.
– Състезателни демонстрации в изпълнение на Най-силните мъже на България в лицето на БФСС „Стронгмен”.

Състезанието ще се състои по правилника на IPF (международната федерация по силов трибой). Ще се използват и трите състезателни команди – “Старт”, “Прес” и “Рек”.

За вдигането от лег състезателите са длъжни да са облечени с трико или клин, за да се вижда дали има отлепяне на таза! Лактите трябва да са открити, затова горната дреха трябва да е с къс ръкав, допуска се и да е потник. Състезатели по широки шорти, анцузи, блузи с дълъг ръкав и т.н. няма да бъдат допускани до вдигане на щангата !

За мъртвата тяга е задължително коленете да са видими за съдиите и публиката! Няма да се допускат до подиума състезатели с дълги крачоли!

 

С цел да се съберат максимално повече средства за малката Николетка, няма да има паричен награден фонд. Ще има купи, медали и грамоти, като ще се постараем да успеем да осигурим и някакъв вид предметни награди за призьорите.

Ето и примерният график на събитието. Разбира се, възможни са промени на място (зависещи от окончателния брой записали се в отделните категории)

10:00 – Откриване и начало на турнира
10:10 – Вдигане от лег – Категория юноши (до 18 – класиране по Уилкс)
10:40 – Вдигане от лег – кат. Жени (класиране по Уилкс)
11:00 – Вдигане от лег – кат. до 85 кг.
11:30 – Вдигане от лег – кат до 103 кг.
12:00 – Стронгмен демонстрация
12:20 – Вдигане от лег – кат. над 103 кг.
12:50 – Стронгмен демонстрация
13:20 – Вдигане от лег с екипировка – мъже – класиране по Уилкс
13:50 – Турнир по мъртва тяга – класиране по Уилкс
14:30 – Турнир по мас-рестлинг на БФСС-Стронгмен
15:00 – Награждаване на всички категории и закриване на състезанието

Графикът е само ориентировъчен, но показва реда, в който ще се проведе проявата, за да се следи точното време за излизане и подготовка на участниците.

За повече информация относно Николетка, нейното състояние и как можете да й помогнете, може да се включите в тази страница – https://www.facebook.com/pages/Да-помогнем-на-Николетка/398985700241551?fref=ts

За повече информация за състезанието, звънете на тел. 0896812468

Начало на турнира – 30-ти Август, 10:00 часа, басейн “Локомотив”.


Ето го и подробно описано състоянието на това малко ангелче.

Николета Николаева Гатева 3г. 6м е с диагноза Вродена миопатия. Вродена миопатия (Multiminicore Disease, MmD). MmD е тип вродена миопатия. Това е хетерогенно заболяване. Проявява се със слабост на проксимални и аксиални мускулни групи след раждане или в ранна детска възраст. Вродените миопатии са група от наследствени относително непрогресивни заболявания с начало в ранно детство. Главният клиничен симптом е мускулната слабост, често с дисморфични белези. MmD съставлява около 10 % от вродените миопатии. Счита се, че мутациите в SEPN1 и RYR1 гени са причина за половината от случаите на MmD /

Информацията за заболяването е взета от сайта www.raredis.org / Към момента състоянието на детето е следното. Трудно вдига ръцете, като лявата е по –отслабена; криви гръбначния стълб и гръдния кош, като изпъчва коремче напред. Ходи, свивайки пръстите на краката си и поклащайки ханша. Не може да кляка и става самостоятелно, не може да бяга, да скача, да изкачва стълби. Когато изправи гръбчето, превива раменете напред, като че ли да компенсира. След една от поредните хоспитализации , от Александровска болинциа ни изписаха със заключението, че за да се постави точна и ясна диагноза, тоест да се определи типа Вродена миопатия, се налага да бъде направена мускулна биопсия. На този етап в България все още не може да се извърши тази биопсия, поради липсата на оборудване и специалисти, които да вземат материал, да го изследват и съответно да поставят диагноза. Определянето на типа вродена миопатия ще ни даде по –точна и ясна представа за прогнозата на заболяването, съответно да се вземат превантивна мерки срещу евентуални усложнения / например дихателни, сърдечни, ортопедични/ и възможност детето да бъде включено в международен регистър за определения тип миопатия и информирано за бъдещи възможности за лечение.

В момента детето е на 3г. 6м. и единственото което лекарите тук в България препоръчват и предлагат е ежедневна двигателна рехабилитация. Пуснахме запитване до Университетска клиника в гр. Essen Germany , какво биха могли да направят като допълнителни изследвания за да се постави точна диагноза. Техния отговор е че трябва да се извърши мускулна биопсия и самото изследване с всички придружаващи го разходи като прегледи, престой, болнични услуги и др. възлизат на стойност около 7000 евро.

Може да дарите на тази банкова сметка: Титуляр: Николета Николаева Гатева
Банка: ДСК-ЕАД
IBAN BG91STSA93000021768744
BIC:STSABGSF

коментирай

Please enter your comment!
Please enter your name here