Blagotvoritelen Sporten Turnir

На 1-ви декември т.г. във фитнес зала КРОНОС /механотехникум/ гр. Плевен ще се проведе благотворителен спортен турнир в подкрепа на петкратния шампион по джудо ГЕОРГИ ОГНЯНОВ, който от три години е прикован в инвалидна количка и се нуждае от допълнително лечение със стволови клетки в Русия.

Blagotvoritelen Sporten Turnir

Купи SBD

Състезанието ще е по силови дисциплини и демонстрация на стронгмен от най-добрите ни спортисти в тази област: силов трибой без екипировка, максимален брой повторения от лег с 80 кг, максимален брой повторения на клек с 80 кг, максимален брой повторения на сгъване на бицепс с 30 кг лост и кръст със 6 кг дъмбели във всяка ръка за издържливост. Голямата атракция на турнира ще бъде демонстрация на уредите на стронгмен!

Състезанието ще започне в 10.30 ч.

Репортажа на BTV

Правилата на изпълнение на някои от движенията

[box]1. Клек – Най важното е клекът да бъде до долу, т.е. най-горната част на бедрото да слезе под нивото на колянната става. Няма да се търсят супердълбоки клекове в стил “задника до пода”, достатъчно е само най-горната част на бедрото да слезе под нивото на колянната става, било то и с милиметър. Друго важно условие е щангата да се вдигне до горе – до разгънати колене и да се задържи за момент, докато главният съдия каже да се прибере със сигнал “Рек”. Ако щангата залитне напред по пътя нагоре преди да е фиксирана, дори да е била близо до разгънато положение опитът ще се счита за невалиден. Просто разгъвайте коленете и изчаквайте съдията да даде сигнал да приберете щангата. Ако се изкривите, забавите, спрете и т.н. по време на вдигането и техническите лица не са ви помогнали и намесили, опитът няма да бъде счетен за неуспешен и ще бъде признат. Основното и най-важното, за което ще гледат съдиите е дълбочината на клека, така че клякайте дълбоко. Няма да се позволява да се използват наколенки от какъвто и да било тип или бинтове за коленете. Единствената позволена подпомагаща екипировка е: накитници за ръцете или бинтове за китките, колан за кръста.

2. Вдигане от лег – Основното тук е щангата да опре гърдите и после да се вдигне до напълно разгънати ръце. Ако имате проблеми с лактите и не можете да ги разгъвате напълно сигнализирайте съдиите преди опита и им покажете, че не можете да разгъвате лактите си. Няма проблеми да се отлепя тазът по време на вдигането, но е задължително някаква част от него или краката да е в контакт с лежанката при започването на пускането на щангата към гърдите. Накратко казано – задължително е да започнете вдигането с таз залепен за лежанката, а когато започнете да бутате, няма проблем да го отлепите. Щангата трябва да се вдигне на изпънати ръце и съдията да даде сигнал “рек”, за да бъде прибрана, не трябва да се бърза да се прибере, за да може съдиите да преценят, че щангата е овладяна и вдигната докрай. Разрешено е по време на вдигането едната ръка изпревари другата и щангата се изкриви, важното е и двете да завършат в края на движението. Няма да бъдат разрешени налакътници или бинтове, навити на лактите. Единствената разрешена подпомагаща екипировка е: бинтове на китките или накитници и колан за кръста.

3. По време на мъртвата тяга основното е да се разгъне напълно тялото и раменете да отидат зад нивото на щангата при напълно изпънати крака – тогава щангата ще се счита за вдигната. Няма проблеми щангата да се подпира на коленете и да се придърпва, просто трябва да стигне до горе и тялото да се изпъне. Забранено е ползването на фитили. Не се позволява краката да се мажат с кремове, мазила и всякакви приплъзващи субстанции за мазане, освен талк на прах или бебешка пудра, които са разрешени. Разрешената екипировка е: бинтове за китките или накитници, колан за кръста.

Състезателите трябва да са облечени в спортен екип, който показва ясно коленете и лактите, за да може съдиите и зрителите да се ориентират по-правилно дали ставите са разгънати и движението е завършено. Желателно е дрехите да не са много широки, понеже по този начин се затруднява преценката на съдиите. Забранено е да се вдига с дънкови или кожени дрехи.[/box]

Входната такса е 5 лв.

Повече информация потърсете на 0878720981 или 0877254090

[box]BG 96 UBBS 80021027781430
Това е банковата сметка на Георги Огнянов, за който няма възможност да дойде до Плевен.[/box]

https://www.facebook.com/events/251612914986958/

Коментирай