Битката на Шампионите

Битката на Шампионите

Битката на Шампионите се счита за един от най-силните сред професионалните турнири по пауърлифтинг в света, както по състава на участниците, така и по нивото на провеждане на състезанието.

Купи SBD

В актива на турнира влизат абсолютни Световни и Европейски рекорди, наред с рекордите на Русия! “Битката на Шампионите” е световно известен турнир и се слави с репутацията на култово събитие. Притежава колосален медиен ресурс и се отразява от много журналисти.

Официалните мероприятия се провеждат в чест на град Архангелск.

Целта на международния професионален турнир е да се организират отделни състезания с международен статут по вдигане от лег и мъртва тяга. Организацията и провеждането на турнира са се доказали като образец за състезания по отделните видове пауърлифтинг без екипировка. Привличат се участници със спортна подготовка, достойни за установяване на абсолютни световни рекорди по отделните дисциплини.

битката на шампионите

Времe и място за провеждане на турнира: 
21 юни 2014 година, събота; място на провеждане – гр. Архангелск – Дворец на Пионерите.
Начало на състезанието: 16.00 – Московско време.

Стандарти за квалификации:
RAW вдигане от лег 300 кг.
RAW мъртва тяга 400 кг.

За сега в света това отличие притежават общо шестима СПОРТИСТИ.

Вдигане от лег:
REX RAW Кирилл Сарычев (изпълнил норматива на Турнира “Битка на Шампионите” – Архангелск 2010″).
REX RAW Ласло Мезарош (изпълнил норматива на Турнира “Битка на Шампионите” – Архангелск 2012″).
Мъртва Тяга:
REX RAW Михаил Кокляев (изпълнил норматива на Турнира “Битка на Шампионите” – Архангелск 2010″)
REX RAW Константин Поздеев (изпълнил норматива на 2-рия Шампионат ЛСВС(SPSS) 2012 г.).
REX RAW Dainis Zageris (изпълнил норматива на 2-рия Шампионат ЛСВС(SPSS) 2012 г.).
REX RAW Сергей Дараган (изпълнил норматива на Турнира “Битка на Шампионите” – Архангелск 2013″).

Поредната квалификации за “Битката на Шампионите – 2014” ще се проведат на 7-ми декември в Рига, Латвия и на 15-ти декември 2013г. в украинския град Николаев.

Квалификациите имат разширени функции, ще се определят европейските и световните рекорди, а така също и рекордите за всички времена, след което на база на годишните отчети в съответствие със съществуващото положение в Лигата на силовите спортове рекордьорите ще могат да претендират за изплащане на наградите.

Освен това, въз основа на полуфиналите ще бъдат допуснати не двама, а четиримата състезатели, показали най-добри резултати и изпълнили изискванията за допуск до “Битката”.

“Битката на шампионите – 2014” е юбилейна, със всички призтичащи от това “предимства” в разчета на наградите. Освен това, за турнира вече е обявена най-голямата, изплащана досега наградна сума за установяване на рекорд във всяка отделна дисциплина – сума равна на 20 000 щ.долара. Взето е решение да се увеличи броя на участниците във всяка дисциплина до 15 души, като обикновено са не повече от 10 състезатели в дисциплина.

А това е видео от провелото се тази година състезание.

Очаквайте още новини свързани с Битката на Шампионите и квалификациите за състезанието. Нашия колега Тед е подготвил една страхотна новина за евентуално Българско участие, но стига съм издавал … ще изчакам да излезе неговата статия.

8 КОМЕНТАРИ

  1. […] Във вторият епизод на Суперлифтинг Подкаст говоря със шампионът на тяга без екипировка от WPC Worlds 2013 – Прага и световен рекордьор в категория до 110 кг, трибоеца Стоян Андреев, който получи лична покана за квалификацията за едно от най престижните пауърлифтинг евенти в света, култовия турнир със колосален (за трибоя) награден фонт „Битката на Шампионите“. […]

  2. […] във Рига се провежда квалификация за Битката на Шампионите и по-важното е, че Стоян Андреев ще се състезава и ще се […]

коментирай

Please enter your comment!
Please enter your name here