Boro Adov

Ще разкажа малко как мина Световното в Щатите. Както вече бях написал, бях единственият българин, който участва на състезанието в USA.

Щяхме да ходим няколко човека, но накрая останах само аз. Имаше два варианта, да отида сам или да не ходя изобщо :). Аз избрах първия и отидох. Знаех, че ще ми е доста трудно да се справя сам, като започнем от дългото пътуване с три прекачвания до самото състезание, а и факта, че знам много малко английски език, допълнително затрудняваше положението.

Купи SBD

Пътуването беше доста дълго и изморително. Дестинацията на заминаване беше така България-Мюнхен-Хюстън- Killeen. За капак на всичко изпуснах вътрешния полет от Hustun до Killeen, защото много ме забавиха на проверката при влизане в САЩ и се наложи да чакам още 6ч за следващият вътрешен полет до Killeen. Така ми се събраха над 20ч пътуването с престоя по летищата. Щом кацнах в Killeen на 24-ти, в 10.15 вечерта на летището ме чакаше човек и ме закара до хотела. Бях буквално смазан от пътя, което е нормално.

На другият ден (25-ти) отидoх в залата да се раздвижа леко, защото на 26-ти ми беше състезанието, а от пътя бях много схванат и всичко ме болеше. Като допълним и 8-те часа разлика във времето не ми беше хич добре. Още с влизането в залата видях доста познати лица, както и те ме познаваха. За това заслуга има Instagram и Facebook. Дори и един от коментаторите Ryan Lapadat веднага дойде при мене и си стиснахме ръцете. Някои от момчетата знаеха, че съм сам и няма кой да ми помага, защото бях го написал в Instagram. Още с влизането ми в тренировъчната зала дойде едно момче на име Arief Hunter (Instagram- @waterboy19) от Австралия и направо ме попита, Искаш ли утре да ти помагам на състезанието?

Аз естествено приех и бях доста учуден. Той се състезава в моята категория до 93кг, но на младежи. А в същото време Австралия имаха техен представител и конкурент в моята категория и той избра независимо от това да ми помага!

Аз доста се зарадвах и бях доста по-спокоен за утрешния ден. На другия ден минах успешно кантара с тегло от 92.92кг. Състезанието започваше в 8:00ч, което беше доста рано за мене. Загрявката в залата мина много добре бавно и спокойно без да си давам зор. Arief Hunter свърши цялата работа. Момчето ми редеше тежестите, следеше опитите и вършеше всичко, което трябваше аз да правя. Неговата помощ ме улесни много.

От мен се искаше само да вдигам и да дам всичко от себе си, нищо повече.

Започнах с успешен опит на клека с начална тежест 282.5кг. За втори опит заявих 290кг, които клекнах успешно.

За третия опит заявих 295кг, но беше неуспешен. Почти ги клекнах, но в горната точка ми свършиха силите и до там. Дългият път, ранното вдигане и малкото сън си оказаха влияне. За първи опит на лежанката бях заявил 200кг, които избутах без проблем. За втори опит заявих 205кг, но не знам какво стана, не можах да я избутам.

За третия опит се наложи да повторя отново 205кг и този път ги вдигнах! На последното движение тягата бях заявил за първи опит 305кг, но го промених на 300кг. Така, стартирах с успешни 300кг и за втори опит заявих 310кг. При излизането ми за опита на 310кг бяха забравили да ми обновът времето от една минута, аз това обаче не го знаех и се наложи да бягам до подиума. Имах 12 секунди от излизането ми да вдигна 310кг. Хванах ги и без да се замислям ги вдигнах без проблем. За третия опит заявих 320кг. Така с успешен опит на 320кг събрах общ трибой от 815кг, с които станах втори в света! Много съм доволен от резултатът, който направих и от класирането.

Тренирам този спорт от година и осем месеца. За това време успях да спечеля две европейски титли (2015/2016г), пето място на световното през 2015г и второ място на световното 2016г. Искам да благодаря на Тед Костов, Благовеста Иванова, Liftinglarge.eu, SBD Bulgaria и на Българската федерация по силов трибой.

коментирай

Please enter your comment!
Please enter your name here